Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incepem prin a curata si toca legumele (pastarnac, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa), dupa care le punem la fiert cu 650 ml apa. Legumele sunt maruntarite pentru ca timpul de fierbere sa fie mai scurt. In timp ce legumele fierb, curatam conopida si o facem buchetele, pe care le punem cateva minute intr-un bol cu apa rece pentru a se depune pe fundul bolului eventualele impuritati. Daca acestea exista se va repeta operatiunea.

Intre timp ne ocupam de crutoane pentru care urmam  pasii: curatam feliile de paine de coaja si le taiem cubulete; intr-un bol amestecam ulei de masline cu parmezan si cu piper peste care punem cubuletele de paine, le amestecam si le punem in tava, la cuptorul  incins  la 200 grade pentru 8-9 minute. Acum ne apucam sa tocam ceapa verde (numai partea alba) si usturoiul pe care le tragem un pic in tigaie cu 2-3 linguri ulei de masline. Scurgem conopida de apa si o punem peste ceapa si usturoi pentru un minut, timp in care strecuram supa si o turnam peste conopida. Acoperim tigaia si  lasam la fiert 20 de minute.

Cand a inceput sa fiarba adaugam si praful de nucusoara. In acest timp verificam crutoanele si ne apucam de bacon. Taiem bacon-ul in bucati dreptunghiulare si il punem in tigaia incinsa, fara adaos de ulei, pana se rumeneste. In acest timp pregatim tot ce avem nevoie pentru ornament si servire. Dupa ce a fiert conopida, punem laptele si smantana diluata si lasam sa dea in fiert, apoi punem sare si dam prin blender compozitia. Acum e momentul in care asezam  farfuria.

Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.