1h
mediu
Internationala
"In bucatarie sunt doar eu si ideile mele, e micul meu univers", a marturisit Maria. Iar reteta ei a reusit sa-i convinga pe jurati sa ii dea sortul.
Pui cu sampanie si struguri albi
Batem fileurile de pui lejer, condimentam cu putina sare si piper si nucsoara. Intr-o lingura de ulei de masline prajim puiul pe ambele parti, cate 1-2 minute pe fiecare parte. Adaugam apoi sampania si lasam sa fiarba. Intoarcem puiul pe ambele parti.
Dupa 3 minute adaugam strugurii si ii lasam sa fiarba maxim 2 minute, amestecand mereu sosul. Scoatem apoi strugurii fierti intr-un bol si acoperim pentru a ramane fierbinti.
Continuam sa fierbem puiul pana scade sosul. Adaugam apoi smantana dulce si amestecam. Focul trebuie sa fie la minim in faza asta. Cand sosul este omogen, adaugam ingredientul secret.
Secretul gustului sosului de sampanie este mierea.Punem deci o jumatate de lingurita si amestecam bine. Oprim focul si ... gata.
Pentru garnitura:
Cartofii se curata se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.Intr-o tigaie neabraziva cu peretii mai inalti, gen wok, punem 50 gr unt la incins.Dupa ce cartofii au fiert, se scurg bine bine intr-o sita si se pun cu atentie in tigaie, amestecam din cand in cand cu grija sa nu se zdrobeasca, pana se rumenesc. Se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara dupa gust.
- carne de pui
- 1 legatura de marar proaspat
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- 1 plic de nucsoara
- unt
- 1 caserola de rosii cherry
- 1 caserola de coacaze
- 500g cartofi
- 1 caserola de germeni
- 1 lamaie
- lime
- ulei de masline
- piper negru
- piper alb
- sare fina
- miere poliflora
- 100ml smantana dulce
- 20 boabe de struguri albi
- 200ml sampanie
- 2 fileuri de piept de pui