Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se opareste homarul in apa cu sare, aproximattiv 6 -7 minute, pana prinde o culoare rosie. Se lasa la racit 5 minute dupa care il curatam. Se folosesc coada si clestii, dar noi folosim doar coada.

Se taie cu foarfecele pe langa carapace in doua locuri si pe o parte si pe cealalta. Bucata de homar se trage in unt, cate 1 minut pe fiecare parte.

Fierbem morcovii si ii pisam cu ajutorul unui blender si adaugam 2 grame de unt. Sparangelul il curatam sau taiem doar capetele si le oparim timp de 4 minute, nu au voie sa isi schimbe culoarea, apoi le scoatem in apa cu gheata.

Sosul se pune pe foc smantana cu sofranul pana se incalzesc apoi se adauga amidonul si se mai lasa pe foc aproximativ 3 minute pana se ingroasa. Tragem la tigaie rosiile cherry in putin ulei de masline cu sare si piper. Apoi montam farfuria. Pofta buna!