< 1h 30min
usor
Internationala
A invatat sa gateasca de pe internet si din carti, iar desertul cu care s-a prezentat la MasterChef a fost "genial", din punctul de vedere al lui Florin Dumitrescu.
Pasul 1: Crema de pepene galben
- Se bate cu mixer-ul frisca pana cand aceasta devine ferma si nu cade din bol, apoi se introduce la frigider.
- Se curata pepenele galben atat de coaja cat si de samburi, se taie in bucati, dupa care le facem piure cu ajutorul blenderului in care mai adaugam 2 lingurite de zahar pudra plus zaharul vanilat.
- Amestecam in frisca piureul de pepene galben si il introducem din nou la frigider.
Pasul 2: Blatul pufos
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
- Se bat albusurile spuma, se pune pe rand cate o ligura de zahar si apoi o lingura de apa calduta, ajungand la 5 linguri de zahar si 5 linguri de apa, apoi se adauga cele 2 galbenusuri de ou, se pune faina, apoi lingura de cacao, dupa care amestecam. Dupa, adaugam 10g de praf de copt stins cu o lingura de otet.
- Ungem tava cu unt si o tapetam cu lingura de faina, surplusul il aruncam, adaugam coca si o bagam la copt la foc mic timp de 10 minute, apoi la foc mediu timp de 10 minute.
- Scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Pasul 3: Aceasta crema se serveste pe un blat pufos, dupa care urmeaza un rand de crema de pepene galben , un strat de banane taiate, acoperite de un alt strat de crema, iar la sfarsit ornat cu ciocolata alba, coacaze si o frunza mica de menta.
Alaturi pe farfurie se serveste un mic buchetel de coacaze proaspete.
- pepene
- 1 lingura faina pentru tapetat tava
- menta proaspata
- 1 lingura zahar pudra
- 2 banane
- 500ml frisca lichida
- 250g pepene galben
- 50g unt (60 % grasime)
- 1 lingura otet de vin
- 100g coacaze rosii proaspete
- 10g praf de copt
- 5 linguri apa calduta
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura cacao
- 100g ciocolata alba
- 50g faina
- 100g zahar tos granulatie mica