1h
mediu
Internationala
1. Muschiul de vita se asesoneaza cu piper, se inveleste cu bacon si se aseaza in tigaie. Se intoarce pe toate partile; se lasa pe fiecare parte 3-4 minute. Apoi se baga la cuptor ptr 5 minute.
2. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Se prajesc in unt, rozmarin si piper.
3. Spanacul se caleste in unt, cu ceapa si usturoi. Se adauga sare, piper, smantana se gatit si parmezanul.
4. Punem la fiert vinul. Adaugam o foaie de dafin, cimbru, chili, piper. Se lasa sa fiarba la foc mare 4-5 minute. Se strecoara si se pune din nou pe foc. Se adauga ciocolata si mierea. Se amesteca mereu. Se tine pe foc pana se leaga sosul.
5. Pe farfurie se aseaza un pat de cartofi. Deasupra punem spanacul, friptura de vita, cel de al doilea pat de cartofi si rosia cherry. Se orneaza cu sosul de ciocolata si afinele.
- carne de vita
- miere
- cimbru
- foi de dafin
- 30g afine
- 50g chilli
- 100g ciocolata neagra
- rozmarin uscat
- sare
- piper macinat
- 1 capatana usturoi
- 1 rosie cherry
- 250g unt
- 100ml ulei de masline
- 100ml smantana
- 50g parmezan
- 4 felii de bacon
- 200g spanac
- 2 bucati de ceapa
- 250g cartofi intregi
- 250g carne de vita muschi