Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180-200 grade. 

Se pune pieptul de pui intr-un bol, se adauga ardeiul iute feliat si oregano taiat, se pune sare si piper  si se amesteca. Se decojeste dovleacul si se feliaza subtire. Se adauga puiul condimentat intr-o tava si se pune dovlecul feliat pe langa el. Se adauga smantana pe dovlecel si se condimenteaza tot continutul cu nucsoara , sare, piper si ulei de masline. Se lasa la cuptor aproximativ 35 minute. 

Pentru garnitura, se decojeste usor sparanghelul si apoi se pune la fiert legat intr-un manunchi. Dupa fierbere, se pune intr-un bol cu gheata. Intr-o tigaie se incalzeste usor untul, se adauga crema de menta obtinuta in mojar si zeama de lamaie. Se scoate sparanghelul si se adauga sosul obtinut peste acesta usor si peste pui.