1h
usor
Internationala
1. Se incalzeste cuptorul la 200 g C
2. Se curata prazul, se spala si se prajeste in unt cu ulei.
3. Se curata cartofii, se spala si se taie in rondele sau cubulete, depinde de vasul in care se serveste preparatul.
4. Se prajesc cartofii in ulei si unt pana prind foarte usor o pojgita aurie.
4. Se pregateste sosul bechamel intr-un vas de inox ( se pune o lingurita de mustar care se freaca cu ulei si unt, se pune pe foc, se adauga o lingura de faina, cand incepe sa faca bule se ia de pe foc se adauga laptele, se pune inapoi pe foc si se amesteca la foc mic pana devine destul de gros.
5. Se ia vasul de ceramica se unge bine cu unt se tapeteaza cu parmezan, se pune compozitia de cartofi, praz si camembert in vas impreuna cu bechamelul se da la cuptor vreo 15-20 min
5. Se da sparanghelul la tigaie in jur de 2-3 minute
Se scoate vasul din cuptor si se serveste cald cu garnitura de sparanghel.
- cartofi
- sparanghel
- sare
- 1 lingurita suc de lamaie
- 4 catei de usturoi
- 40g parmezan
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei de masline
- 150g branza camembert
- 1 praz mediu
- 1 cartof alb
- 5 cartofi idaho
- 1 varf de nucsoara macinata
- 400ml lapte
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingura faina
- 1 lingurita unt
- ½ lingurita mustar
- piper