< 1h 30min
mediu
Internationala
Se condimenteaza scarita de miel cu sare grunjoasa si piper proaspat macinat. Se pun 2 catei de usturoi in staniol si se baga in cuptorul incins. Se pun la fiert cartofii cu putina sare si intre timp se pune pe foc o tigaie cu putin ulei de masline. Dupa ce se incinge uleiul, se adauga 2 catei de usturoi si ceapa, iar apoi se aseaza scarita de miel ca sa ii “dai” fata, aproximativ 3 minute.
Se taie toata verdeata foarte marunt, se amesteca cu untul, parmezanul, usturoiul si 3 linguri de pesmet. Se baga la cuptor scarita de miel, se lasa 3 minute, se scoate si apoi se intinde peste ea “paturica de verdeata”. Se baga iar la cuptor inca 5 minute, se scoate si se arde deasupra cu lampa pentru flambat ca sa capete un aspect mai colorat. :)
Dupa ce fierb cartofii, se piseaza foarte bine, se amesteca cu untul si smantana, iar la final se piseaza prin sita ca sa devina foarte fin. Se formeaza niste bile pe care le dai prin pesmet si le pui in uleiul incins. Se lasa pana se coloreaza foarte putin iar apoi se aseaza in farfurie langa scarita de miel.
Sursa reteta: lauracosoi.ro
- carne de miel
- 300ml ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de smantana
- 1 lingura unt
- piper
- 3 cartofi
- 1/2 ceapa
- sare
- ½ de legatura de menta
- 6 linguri pesmet
- 2-3 linguri parmezan razuit fin
- ½ de legatura coriandru
- 10-15 fire de chives
- 4 catei de usturoi
- ½ de legatura de patrunjel verde
- 2 linguri ulei de masline
- 1-1,5 kg. scarita carne de miel