1h
usor
Internationala
Lista completa de ingrediente si modul de preparare le gasiti mai jos.
Preparatul pate de ficat cu apa de trandafiri si peperoncini
- avocado
- sparanghel
- smantana doua linguri
- ton
Preparatul pate de avocado si sparanghel cu ton tras la tigaie
- ciuperci
- boabe de ienupar
- usturoi
- Prosciutto crud
Preparatul ciuperci sote in boabe de ienibahar si usturoi cu prosciutto crud
- sare
- piper
- ulei de masline
- paine diferite tipuri (neagra, cu seminte, alba)
Mod de preparare:
1. Ficatul de pui se caleste in ulei cu putin unt la foc mic vreo 15 minute ( nu trebuie apa pentru ca are el destul), se adauga apa de trandafiri, peperoncini, lamaie, sare. Se pun intr-un bender si se macina. Pate-ul se serveste pe bucatele de paine copata in cuptor, taiate patrate sau triunghi ( daca pui o boaba de rozinchine deasupra risti sa semene cu un sfarc rosu... ?)
2. Pate de avocado si sparanghel- se curata avocado si sparanghelul, se taie in bucatele mici si se calesc in unt intr-o tigaie mai adanca 10 minute. Se pun intr-un blender cu smantana, lamaie, sare si piper proaspat macinat. Intr-o tigaie unsa cu unt se prajeste o bucata de ton foarte subtire, cam 10 secunde pe-o parte si 10 sec. pe cealalta. Pate-ul se serveste pe bucatele de paine prajita cu ton.
3. Intr-o tigaie cu ulei de masline si unt se calesc usturoiul si boabele de ienupar zdrobite. Se scot din tigaie si se adauga cipercile taiate cubulete mici. Se calesc 5 minute, se aduga sare si piper negru. Se servesc pe paine prajita cu prosciutto crud deasupra.
- paine
- lamaie
- ardei iute
- apa de trandafiri
- ficat de pui