Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert in apa rece cu sare. Intre timp, se prepara sosul pentru file. Se pune ulei de masline intr-o tigaie incinsa si se calesc capsunile spalate si taiate. Se adauga treptat sosul demiglace de vita, piperul, putina sare si se lasa pe foc. Se amesteca sosul, se adauga vinul si face o reductie.

In timp ce sosul este pe foc, verificam cartofii. Cand apa a clocotit si cartofii au fiert, se pregateste un piure cu unt, smantana pentru gatit, nucsoara (aveti grija cat puneti, nucsoara are o aroma foarte puternica) si cativa catei de usturoi tinuti in prealabil la cuptor, in staniol, timp de 20 de min. Se paseaza bine totul si se amesteca cu grija.

Se taie fileul de vita cuburi si intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline se prepara carnea pana cand capata o culoare uniforma, avand grija sa nu o gatim prea mult si sa nu se arda. Sparanghelul se fierbe in apa rece cu sare si se blanseaza cu putin unt intr-o tigaie incinsa.

Se aseaza piureul de cartofi intr-o forma speciala, pe farfurie, deasupra punem cu grija bucatelele de file si turnam sosul de capsune. Sparanghelul se aseaza alaturi.