Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

 Chef Florin si Chef Catalin au avut numai cuvinte de lauda, dupa ce au gustat prajitura: "Geniala", "incredibila", au caracterizat-o ei.

Metoda de preparare

Se curata sfecla, se taie cubulete si se baga la copt/ fiert in aburi. Intre timp, se amesteca 120g unt cu 200 g de zahar si se bat cu mixerul pana se fac spuma; peste se adauga pe rand cele doua oua, amestecandu-se in continuare. Separat se amesteca toate ingredientele uscate: faina-200-250g in functie de cat este de moale piureul de sfecla, cacao-15g, bicarbonatul, nucsoara, scortisoara, cardamonul, sarea. Daca s-a fiert/copt sfecla se paseaza si se baga la racire fortata.

Pana se raceste sfecla se face crema: se amesteca 80g unt cu 100g branza, cu zaharul pudra, siropul de menta si esenta de menta dupa gust, pana devine o pasta fina si omogena. Se da la rece. Cand se raceste piureul de sfecla se amesteca cu untul/oua/ zahar si se omogenizeaza. Se scoate mixerul si se adauga treptat ingredientele uscate amestecate, pana la omogenizare fara a amesteca prea mult. Peste se adauga praful de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie.

Se da drumul la cuptor la 180 grade. Se pun pe hartia de copt cu ajutorul poshului sau a pungii in forme rotunde cu diametrul de aproximativ 5 cm. Se dau la copt 10-12 minute. Se scot din cuptor si se unesc cate doua cu ajutorul cremei deja intarite de la frigider. Se baga la congelator cateva minute pana la racire completa. Se scot si se aranjeaza pe farfurie.

Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.