Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Am incins tigaia dupa care am adaugat uleiul de masline si ceapa tocata marunt.
Dupa ce sa inmuiat un pic ceapa, am adaugat orezul, iar dupa un minut am pus vinul si am amestecat in jur de 2 min pana la evaporarea lui.
Am inceput sa adaug cate un polonic de supa fierbinte, amestecand incontinuu. Cu aproximativ 5 minute inainte ca orezul sa fie gata, am adaugat gorgonzolasi para, iar la final am adaugat untul si parmezanul.
Am montat farfuria cu orez dupa care am presarat cu nuca.
INGREDIENTE
- orez
- 20g parmezan
- 20g unt
- 50g sare
- 1 radacina de telina
- 1 morcov
- 50g gorgonzola
- 1 para
- 20g ulei de masline
- 2 cepe
- 50ml vin alb
- 100g orez arborio
- 20g nuca