Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Curatam 3 cartofi mari, ii punem la fiert in apa cu sare, piper si un strop de ulei de masline. Ii fierbem 10 minute, timp in care preparam compozitia pentru umplerea cartofilor. Compozitia este realizata din amestecul celor 3 tipuri de branza, asezata in interiorul cartofilor mari, scobiti pe interior, pe un pat de ciuperci si ceapa rosie. Dupa ce sunt umpluti, cartofii se invelesc in folie de aluminiu si se baga la cuptorul deja incalzit la 200 grade celsius. Dupa 30 minute, folia se desface  si se mai presara putin parmezan, dupa care se baga din nou la cuptor inca 10 minute. 

Curatam cartofii mici, ii fierbem pret de 4-5 minute, dupa care se  pun in tigaia in care s-a caramelizat o jumatate de ceapa alba. Luam tigaia de pe foc, o lasam sa se raceasca putin, dupa care punem smantana dulce pentru gatit, sare, piper, dupa care stoarcem putina zeama de lamaie.

Luam cateva frunze de busuioc pe care le tocam, le punem in vasul pentru blender, punem 10-15 ml de ulei de masline, sare, piper, zeama de lamaie si o lingurita de crema de branza. Se da la blender, dupa care sosul este gata.

Pentru ornament se iau cateva fire de chives, se toaca marunt, dupa care se presara peste cartoful mare si cartofii mici. Se mai folosesc 2 frunze de arpagic, tot pentru ornament.