1h
mediu
Internationala
Se cresteaza carnea pe partea cu pielea, se asezoneaza si se pipereaza, se condimenteaza cu condimentele asiatice 5spices. Ulterior se pune carnea in tigaia incinsa, fara ulei. In timp ce se topeste grasimea, aceasta se indeparteaza din tigaie intr-un vas. Carnea se prajeste si pe cealalta parte timp de 2-3 minute. Se adauga mierea, sosul de soia, uleiul de susan si otetul balsamic si se mai lasa circa 10 minute la foc mic.
Se pune mazarea la fiert timp de 10-12 minute cu putina sare. Dupa ce fierbe suficient se piseaza cu blender-ul, se adauga unt, putin lapte, sare si piper dupa gust.
Se pun cartofii la fiert cu sare timp de 10-15 minute. Dupa ce fierb suficient se piseaza cu blender-ul, se adauga sofranul, unt, se pipereaza si se asezoneaza dupa gust.
Se pune vinul la fiert, dupa care se adauga fructele de padure cu putin zahar, sare, smantana dulce, unt, anason, piper, cimbru.
Se lasa 10-15 minute la foc mic, dupa care se adauga amidon. Se aseaza pe o farfurie si se serveste cald.
- carne de rata
- salvie
- cimbru
- sofran
- 400ml vin demi-dulce
- 50g zahar
- 20 ml otet balsamic
- ulei de susan
- piper proaspat macinat
- sare de mare macinata
- 10ml sos de soia
- 100g miere
- 10g amidon
- 2 portocale
- 1 lamaie
- 100ml lapte
- smantana dulce
- ulei de masline
- 250g unt
- 200g fructe de padure afine, mure, zmeura, coacaze
- 2 cartofi dulci mari
- 300g mazare
- 1 piept intreg carne de rata