< 1h 30min
mediu
Internationala
Homarul se taie in doua pe lungime si i se indeparteaza saculetul din cap (acesta este stomacul homarului) si se arunca. Cu grija se indeparteaza si clestii si ii punem la fiert in apa clocotita timp de 6-7 minute.
Jumatatile de homar se ung cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare marina si piper proaspat macinat, dupa care se aseaza pe gratar cu partea taiata in jos si se apasa cu un capac. Dupa 5 minute homarul se intoarce, se unge cu unt, se presara cu usturoi si se stropeste cu putina zeama de lamaie, apoi se intoarce din nou si se mai lasa 5 minute pe foc, dupa care alte 5 minute pe partea cu carapacea.
Intre timp, in apa unde s-au oparit clestii de homar, se pun la fiert pastele. Pentru a putea scoate carnea din clesti se foloseste un ciocan de snitel. Carnea se toaca marunt si se trage la tigaie, in ulei de masline, impreuna cu ceapa si rosiile, dupa care se stinge cu putin coniac si se acopera cu smantana, se condimenteaza cu sare si piper si se fierbe 2 - 3 minute, dupa care se adauga si pastele.
Tagliatellele se servesc alaturi de homarul preparat la gratar si cu sos de portocale (50 g unt/ sucul de la o portocala/ 50 ml coniac/ sare, toate amestecate si fierte la foc mic).
- homar
- sare marina
- 1 portocala
- 1 lamaie
- 100ml coniac
- 100ml smantana pentru gatit
- 100ml ulei de masline extra virgin
- 2-3 rosii cherry
- 4 cepe salota
- 100g unt
- 1 catel de usturoi
- 200g paste Tagliatelle Barilla
- 1 homar (600-700g)
- piper