> 2h
mediu
Internationala
Ioana Tecsa a dezvaluit pentru Foodstory.ro o reteta pe care ea o face an de an de Paste.
"Pe masa de Paste imi place sa vad numai bucate traditionale romanesti. Cu toate ca in ultimii ani am fost departe de casa, am incercat de fiecare data sa pastrez toate traditiile specifice fiecarei sarbatori. Asa ca 2-3 zile inainte de Paste mi le petrec incondeind oua, framantand cozonaci si pasca si bineinteles pregatind nelipsitele preparate pe baza de miel: drob, bors de miel si friptura la cuptor . Va recomand cu mare drag reteta mea de friptura pe care o fac an de an cu mare placere".
Pentru marinata:
- 250 ml vin alb
- 50 ml otet balsamic
- 100 ml ulei de masline
- 2 crengute rozmarin proaspat , maruntit
- 1 crenguta cimbrisor proaspat, maruntit
- 2-3 foi de dafin
- 100 g arpagic
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita zahar brun
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Se pune pulpa de miel intr-un castron in care s-au amestecat in prealabil ingredientele pentru marinata. Se infoliaza si se da la frigider pana a doua zi. Se incalzeste cuptorul la 220 de grade.
Se scoate pulpa de miel din marinata si se fac incizii in care se pun usturoiul si rozmarinul; se stropeste cu ulei de masline, se pune in tava si se da la cuptor pentru o ora, o ora si jumatate. La jumatatea timpului trebuie intoarsa carnea si stropita din cand in cand cu vin alb sec. Cand este aproape gata se pun in tava, langa pulpa, ceapa si usturoiul verde care au fost putin trase la tigaie impreuna cu rosiile blendate.
Se serveste cu multa voie buna! Pofta buna si Paste fericit tuturor romanilor!
- carne de miel
- piper proaspat macinat
- sare
- 3-4 rosii
- 80ml ulei de masline
- 250ml vin alb sec
- 2 legaturi usturoi verde
- 3 legaturi ceapa verde
- 2 crengute de rozmarin proaspat
- 1/2 capatana de usturoi
- 2kg carne de miel pulpa de miel cu os