1h
usor
Internationala
Cartofii se spala bine, se lasa in coaja, se taie rondele cam de 2 cm (nu trebuie sa fie prea subtiri pentru ca se usuca), dupa care se condimenteaza cu sare marina si ulei de masline si se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, aproximativ 30 minute la temperatura de 240 grade C, pana se coc.
Intre timp, din jambonul feliat se decupeaza cerculete aproximativ de dimensiunea celor de cartofi. Dupa ce s-au copt cartofii se aseaza rondele una peste alta cu jambon intre ele si alternand culorile, terminand cu jambon si se dau alte 5-6 minute la cuptor.
Sosul
Branza Roquefort (sau Gorgonzola ) se topeste intr-o cratita la foc mic dupa care se adauga smantana si se fierbe pana cand ajunge la consistenta dorita - aproximativ 10 minute. Daca sosul este foarte aromat, se mai adauga putina smantana si se lasa la foc mic inca cateva minute. La sfarsit, se adauga un praf de piper proaspat macinat.
Pentru decor, se folosesc frunzele de salvie pe care le prajim in putin ulei de masline si le scoatem pe un servetel pentru a se scurge tot uleiul .
Pofta buna!!
- cartofi
- 3-4 frunze de salvie
- 50ml ulei de masline extravirgin
- 5g piper negru
- 10g sare marina
- 100g jambon crud afumat
- 75g branza Roquefort
- 150ml smantana de gatit
- 200g cartofi in 3 soiuri diferite