1h
usor
Internationala
Se aleg cartofii potriviti, se curata de coaja si se pun la fiert. Se verifica din cand in cand cu un bat de frigarui sau cu o scobitoare daca acestia sunt fierti.
Dupa ce s-au fiert cartofii, se scurge cartofii se scot pe un tocator. Cand ajung la temperatura suportabila mainii, se pune rozmarin in palma si se dau de jur imprejur cartofii cu rozamrin.
Dupa aceea se pun in tava de copt iar deasupra se pun celelalte condimente.
Se baga la cuptor pana se zvanta cartofii un pic si dau semne de rumeneala. Dupa aceea se scot pe acelasi tocator . Din acest moment dam pe razatoare din cartofii ramasi (jumatate pe razatoarea mica si jumatatea pe razatoarea mare).
Se pun cartofii de marimea a doua nuci in tigaie si se intind dupa maiestria fiecaruia astfel incat sa iasa o placa dreapta uniforma).
Dupa ce s-a fiertat pe o parte se intorc pe partea cealalalta, moment in care se infige batul de frigaruie in mijloc.Umbreluta este gata .
Acestea fiind spuse ,incepe creatia diverselor forme.Sugerez un profiterol format din 3 cartofi la baza si unul deasupra .Se orneaza cu branza topita din pos la fel ca frisca de la profiterol.
Se pune umbreluta deasupra pentru ornament. Peste branza se pune baconul tras in tigaie tocat marunt si fasii mai lungi , chimenul si susanul. Se orneaza cu frunze de patrunjel si se poate servii.
Pentru a imita un arici se procedeaza la fel cu un singur cartof cu specificatia ca se pune piper de cayenne care este foarte iute si simuleaza tepii ariciului.
La fel se procedeaza si cu cuibul de barza dar fara piper de cayenne.Si sub cartoful care reprezinta ariciul se pune aceasi placa dreapta din care s-a format umbrela.
- cartofi
- patrunjel pentru ornat
- piper
- 15g chimen
- 5g seminte de susan
- 5g curry
- 5g cardamom
- 30g rozmarin
- 150g bacon feliat
- 300g branza topita
- 10 cartofi
- sare