Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O reteta propusa de Bogdan Roman, Vlad Muresan si Alex Hora de la MasterChef.
Metoda de preparare
Se incinge o cratita incapatoare cu untul si putin ulei de masline. Adaugam un graunte de usturoi zdrobit pentru a aromatiza uleiul, pe care il scoatem cand incepe sa-si schimbe culoarea.
Adaugam spanacul bine spalat si fara cozi. Il sotam in untul incins pana se gateste. Cam 5-10 minute. Asezonam cu sare si piper.
Separat intr-o cratita incingem uleiul si adaugam fructele de mare bine scurse de apa. Le sotam cateva minute. Adaugam restul de usturoi tocat marunt, sucul de lamaie, sare, piper si patrunjelul tocat marunt. Mai amestecam pe foc puternic 2 minute. Asezam intai spanacul pe farfurie, apoi punem deasupra fructele de mare.
INGREDIENTE
- spanac
- ulei de masline
- sare
- 1 legatura de patrunjel
- 2-3 graunti de usturoi
- 50g unt
- 500g spanac proaspat
- sucul de la 1/2 lamaie
- 250g mix de fructe de mare (calamar, caracatita, surimi, midii si creveti)
- piper