Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Am ales preparatul pentru ca e simplu, mai ales pentru cei care nu dispun de ceva bani.
Metoda de preparare
Pentru inceput separam albusul de galbenus, dupa ce am separat aceasta trecem la urmatoarea etapa. Batem albusul cu un praf de sare, iar smantana se bate cu galbenusurile, adaugand treptat zaharul. Dupa ce am facut acest lucru, rupem batoanele cu mac.
Amestecul de smantana si galbenusurii si zahar se pune peste batoane,adaugand apoi mirodeniile, iar la sfarsit se pune spuma de albus.
Dupa ce am asezat in tava se pune deasupra alunele (arahide).
Se da totul la cuptor pentru 30-35 minute la temperatura de 180 C. Pofta buna
INGREDIENTE
- smantana
- 250g zahar
- 40g zahar vanilat
- 4 batoane cu mac
- 6 oua
- 250g stafide
- 300g arahide
- 100ml sirop de cirese amare
- menta pentru decor si de pus in sirop
- sare
- 10ml esenta de rom
- 10g margarina ca tapet
- 800g smantana