Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se curata ciupercile si se pun in apa cu lamaie ca sa isi pastreze culoarea. Se taie bucati cam de 1 cm.

Intr-o tigaie se pune putin ulei, putin unt si cand incepe sa devina putin maroniu se adauga ciupercile, sare, piper.

Se soteaza ca sa prinda culoare. Se strecoara si pastram zeama. Apoi se pun din nou pe foc si se soteaza doar cu unt, se adauga ceapa, iar spre final usturoi. Cand a scazut se adauga putin stoc si putina zeama de ciuperci si se lasa sa scada bine de tot. Din zeama de ciuperci se mai face un sos cu stoc, se adauga sare, piper, vin alb, se reduce si apoi se da la blender.

Se fac ouale posate. Se scot in apa cu gheata. Se taie frumos zdrentele de albus. Se pregateste foie gras-ul. Se prajeste pe ambele parti ca sa prinda culoare. Se incearca cu scobitoarea ca sa fie facut mediu. Daca nu e sufficient, se da 1 min la cuptor la 180 grade. Se aseaza pe betele chinezesti ca sa se mai scurga din grasime. Apoi se incalzesc putin ouale intr-o strecuratoare scufundata in apa fierbinte. Se monteaza farfuria.