1h
usor
Italiana
Incepem cu pregatirea pastelor. Cantarim 200 gr. faina si o asezam intr-o movilita pe masa. In mijlocul ei formam o gaura si adaugam cele doua oua si un praf de sare. Omogenizam ingredientele, formand o bila de aluat.
Intindem aluatul in fasii late cam de 10 cm. si foarte subtiri cu ajutorul masinii de facut paste.
Lasam fasiile de aluat sa se usuce usor.
Intre timp, pregatim umplutura: oparim spanacul intr-o cana de apa clocotita si lasam sa fiarba aproximativ doua minute.
Il scoatem intr-o strecuratoare si il lasam sa se raceasca si sa se scurga bine. Cand s-a racit il mai scurgem cu ajutorul mainilor pentru a elimina toata apa. Apoi il tocam marunt si il amestecam cu ricotta, un praf de nucsoara si sare dupa gust.
Asezam cate o lingura de umplutura la distante egale una de cealalta, pe marginea fasiilor de aluat. Batem un ou si cu ajutorul unei pensule ungem aluatul in jurul fiecarei gramajoare. Apoi indoim fasia de aluat astfel incat sa acoperim umplutura.
Decupam cu o forma speciala de ravioli, daca avem, daca nu putem folosi un taietor de paste sau improvizam cu ce gasim prin bucatarie. Presam usor pe margini pentru a nu permite umpluturii sa iasa. Fierbem timp de 8 minute raviolii rezultati in apa clocotita cu un praf de sare. Cat acestia fierb, pregatim sosul: topim untul la foc foarte mic, adaugam frunzele de salvie si un praf de sare.
Cand untul s-a topit in totalitate, adaugam si smantana. Amestecam bine si mai lasam pe foc aproximativ 30 de secunde. Scurgem bine de apa raviolii si ii asezam intr-o farfurie. Adaugam 2-3 linguri de sos, presaram parmezan ras si decoram cu frunze de spanac.
- spanac
- 6 frunze de salvie
- 20 frunze mici de spanac
- 100ml smantana pentru gatit
- 100g unt
- piper macinat
- 1 varf de lingurita de nucsoara
- 150g spanac proaspat
- 250g ricotta
- sare
- 2 oua
- 200g faina
- 2 linguri parmezan ras