Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
avansat
avansat
Bucatarie:
Franceza
Franceza
Are 49 de ani si este de profesie peisagist, adica se ocupa cu proiectarea, amenajarea si intretinerea de gradini. La MasterChef, Cristian Sorop, a pictat cu sosul de rodie si i-a impresionat pe cei trei jurati. “Este o reteta atat de simpla, ca mi-e ciuda ca nu am facut-o si eu pana acum. Este dumnezeiasca”, i-a spus Chef Florin. “Un mare da si din partea mea”, i-a spus si Chef Sorin.
Metoda de preparare
SPUMA DE CIOCOLATA:
- Gelatina se pune la inmuiat in apa rece
- Ciocolata se topeste la bain-marie
- Smantana de frisca se bate pana se obtine o spuma densa si stabila
- In ciocolata proaspat topita adaugam piperul macinat
- Se amesteca ciocolata topita dupa ce s-a racit la temperatura camerei cu gelatina inmuiata pe care am topit-o cateva secunde pe foc, cu o treime din cantitatea de frisca pana obtinem o suspensie omogena
- Adaugam si restul de frisca si amestecam cu miscari usoare de jod in sus pana la incorporarea integrala
- Spuma obtinuta se pune la rece
REALIZAREA RULOULUI DE CARAMEL:
- Intr-un bol punem faina, zaharul, semintele de susan, sucul de rodie si untul topit
- Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena
- Pe o foaie de patiserie, modelam doua dreptunghiuri din aceasta pasta si introducem la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade si coacem 5-7 minute
- Scoatem tava din cuptor, racim partial produsul, cu ajutorul unui cutit fasonam o bucata dreptunghiulara
- Rulam in jurul unui suport cilindric bucata dreptunghiulara obtinand un rulou
REALIZAREA SOSULUI:
- In cratita cu coada punem sucul de rodie cu zahar, fierbe pana se reduce cantitatea la jumatate
- In concentratul astfel obtinut punem suspensia de amidon alimentar si amestec energic pentru ingrosare
- Fierbem cateva minunte pana finalizam sosul
- Pentru plaiting modelam o cochilie din ciocolata amara in care montam cateva seminte de rodie care au fost scufundate in prealabil intr-un lichior de rodie
- Montam semintele de rodie care au fost trecute prin lichior si turnam un pic de sos
- Cu ajutorul unui pos umplem cu spuma de ciocolata ruloul de caramel
- Cu aceste elemente se decoreaza farfuria
INGREDIENTE
- ciocolata
- 100g amidon alimentar
- 1kg faina
- 500g zahar
- 3 bucati de rodie intregi (sau 5 rodii intregi daca nu se gaseste suc natural de rodii)
- 100g seminte de susan
- 250ml suc de rodie natural
- 1 pachet unt nesarat
- 10g gelatina maruntita
- 20g piper rosu boabe
- 300ml smantana pentru frisca
- 300g ciocolata amara
- 100ml lichior de rodie