Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
avansat
Bucatarie:
Franceza

Are 49 de ani si este de profesie peisagist, adica se ocupa cu proiectarea, amenajarea si intretinerea de gradini. La MasterChef, Cristian Sorop, a pictat cu sosul de rodie si i-a impresionat pe cei trei jurati. “Este o reteta atat de simpla, ca mi-e ciuda ca nu am facut-o si eu pana acum. Este dumnezeiasca”, i-a spus Chef Florin. “Un mare da si din partea mea”, i-a spus si Chef Sorin.
 

Metoda de preparare

SPUMA DE CIOCOLATA:

  • Gelatina se pune la inmuiat in apa rece
  • Ciocolata se topeste la bain-marie
  • Smantana de frisca se bate pana se obtine o spuma densa si stabila
  • In ciocolata proaspat topita adaugam piperul macinat
  • Se amesteca ciocolata topita dupa ce s-a racit la temperatura camerei cu gelatina inmuiata pe care am topit-o cateva secunde pe foc, cu o treime din cantitatea de frisca pana obtinem o suspensie omogena
  • Adaugam si restul de frisca si amestecam cu miscari usoare de jod in sus pana la incorporarea integrala
  • Spuma obtinuta se pune la rece

REALIZAREA RULOULUI  DE CARAMEL:

  • Intr-un bol punem faina, zaharul, semintele de susan, sucul de rodie si untul topit
  • Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena
  • Pe o foaie de patiserie, modelam doua dreptunghiuri din aceasta pasta si introducem la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade si coacem 5-7 minute
  • Scoatem tava din cuptor, racim partial produsul, cu ajutorul unui cutit fasonam o bucata dreptunghiulara
  • Rulam in jurul unui suport cilindric bucata dreptunghiulara obtinand un rulou

REALIZAREA SOSULUI:

  • In cratita cu coada punem sucul de rodie cu zahar, fierbe pana se reduce cantitatea la jumatate
  • In concentratul astfel obtinut punem suspensia de amidon alimentar si amestec energic pentru ingrosare
  • Fierbem cateva minunte pana finalizam sosul
  • Pentru plaiting modelam o cochilie din ciocolata amara in care montam cateva seminte de rodie care au fost scufundate in prealabil intr-un lichior de rodie
  • Montam semintele de rodie care au fost trecute prin lichior si turnam un pic de sos
  • Cu ajutorul unui pos umplem cu spuma de ciocolata ruloul de caramel
  • Cu aceste elemente se decoreaza farfuria