< 1h 30min
mediu
Internationala
Punem baconul in tigaie taiat bucatele, il prajim pana se rumeneste si isi lasa grasimea. Luam bucatelele de bacon din tigaie si in grasimea ramasa rumenim bine ceapa taiata marunt. Adaugam cateva alune si o pruna taiata cubulete, sare, piper, miere de albine, putin vin si putin coniac.
Despicam pieptul de curcan, intindem umplutura, rulam bucata strans si o prindem cu cateva scobitori pentru a nu iesi umplutura. Prajim ruloul obtinut pe toate partile in tigaie pana se rumeneste usor, adaugam putin vin, flambam cu putin coniac, apoi o introducem in cuptor pentru 8 -10 minute la 180 grade, in functie de grosimea bucatii de carne. In tigaie sotam usor, adaugand putin unt, jumatatile de pruna pentru garnitura, punem sare, piper, miere, flambam cu putin coniac. Bucatile trebuie sa se caramelizeze frumos. Pastram sosul din tigaie.
Bucatelele de ridiche alba se soteaza in putin unt, adaugand vin si putin coniac, sare, piper, miere si o bucatica de sfecla rosie, pana au un aspect roz, translucid. Pentru sos fierbem cateva caise deshidratate in putina apa. Dupa fierbere le mixam bine, adaugam sosul recuperat de carne si prune, putin unt, sare, piper, putina miere, corectam gustul si densitatea sosului cu putin vin si coniac. Adaugam in sos si sucul de carne ce se scurge in tava din cuptor. Pe farfurie asezam cu lingura o cantitate generoasa de sos.
Asezam carnea cu umplutura in sus adaugam jumatatea de pruna si bucatelele de ridiche alba. Garnisim cu cateva alune intregi pe care le-am prajit usor pentru gust si culoare. Puteti folosi spartura de alune pentru a decora bucatelele de ridiche sau chiar pentru a tapeta bucata de carne la exterior. Puteti servi cu un vin alb demisec.
- carne de curcan
- 100ml vin alb
- sfecla rosie
- 50g miere
- cateva felii de ridiche alba
- unt
- 2 prune mari proaspete
- 50g coniac
- piper
- cateva caise deshidratate
- 50g bacon
- sare
- 1 ceapa mica
- 300g carne de curcan aproximativ
- cateva alune de padure