< 1h 30min
mediu
Internationala
In viata reala este ofiter de politie, si pentru ca meseria ei e foarte rigida, in bucatarie isi permite sa fie mai creativa. Iar desertul cu care s-a prezentat la MasterChef i-a cucerit pe chefi. „Tarta este dementiala”, a spus Chef Florin Dumitrescu. Lista completa de ingrediente o gasiti mai jos.
Ingrediente pentru tarta de nuca:
1. Blat:
• 200 gr faina
• 100 gr. unt
• 1 galbenus ou
• sare
• 3 linguri apa
• 30 grame zahar pudra cu vanilie
2. Crema de nuca
• 150 gr nuca macinata
• 5 linguri frisca lichida
• 180 gr. zahar pudra
• 3 oua intregi
• 1+1/2 plic zahar vanilat
3. Glazura
• 200 gr zahar pudra
• 4 lingurite de rom
• miez de nuca ( 10 nuci )
Ingrediente pentru sosul de ciocolata:
• 100 grame nugat
• 25 grame ciocolata amaruie 50%
• 25 ml frisca lichida
• 25 ml lapte
• 50 ml smantana dulce 24% grasime
• Un praf cardamon
Ingrediente pentru sosul de zmeura:
• 200 gr zmeura proaspat
• 50 gr zahar fin
Modul de preparare:
1. TARTA
Se freaca untul cu 30 gr. zahar pudra , se adauga galbenusul de ou. Compozitia se amesteca cu faina cernuta, se adauga sare si 3 linguri de apa. Se framanra compozitia pana se omogenizeaza si se obtine o coca mai consistenta.
Coca se intinde pe plaseta cu ajutorul sucitorului,incercand sa obtinem o forma cat mai rotunda putin mai mare decat dimensiunile formei de tarta.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Se pune hartie de copt pe fundul tavii, apoi se aseaza aluatul in tava, presandu-l usor pe margini.
Se introduce la cuptor 5 minute la temperatura de 180 grade.
In acest timp se amesteca intr-un castron frisca lichida cu nucile macinate, zaharul pudra ouale si zaharul vanilat obtinandu-se o compozitie cremoasa.
Se scoate tava cu coca din cuptor si se toarna deasupra compozitia obtinuta anterior, nivelandu-se cu spatula.
Apoi se intoduce din nou in cuptor pentru inca 30 minute.
Se pregateste o glazura din zahar pudra si 4 linguri de rom si 3 linguri de apa, care se toarna peste tarta dupa ce se scoate de la cuptor.
Apoi, tarta se orneaza cu jumatati de miez de nuca.
In timp ce se coace tarta se prepara cele doua sosuri.
2. SOSUL DE CIOCOLATA
Intr-o cratita se toarna 25 ml de frisca lichida in care se topeste la foc nugatul si ciocolata amaruie.
Se adauga apoi 50 ml smantana si 25 ml lapte, iar dupa ce a devenit o compozitie omogena se strecoara int-un castron.
Se aduga un praf de cardamon si se lasa la racit.
3. SOSUL DE ZMEURA
Intr-o cratita pe foc se pun fructele de zmeura cu 50 gr zahar si se fierb pana cand se topeste zaharul, amestecand continuu.
Dupa ce se topeste zaharul se mixeaza compozitia cu blanderul, apoi se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute, amestecand usor pana se obtine un sos.
Apoi se lasa la racit.
Dupa ce se raceste tarta si cele doua sosuri, se monteaza pe farfurie si se decoreaza cu frunze de menta.
- oua
- zmeura
- lapte
- miez de nuca
- amaretto
- frisca
- zahar vanilat
- oua
- unt
- faina