1h
usor
Internationala
1. Se ia o oala medie de (5l) se pune apa jumatate in ea , se pune sare, piper in apa si un varf de cutit de bicarbonat , dupa care se adauga mazarea congelata. Se fierbe 8-10 min. Dupa care in timp ce se fierbe mazarea la foc mic, se pune o tigaie pe foc, se aduga unt 20g, putin ulei masline, sa nu se arda untul , si punem la calit la foc mic ceapa marunt tocata! Dupa ce s-a fiert mazarea o scurgem de apa, punem intr-un recipient, adaugam ceapa calita si bagam blenderul de mana pana obtinem un piure cremos si pufost .
2. Intr-o tigaie separata, punem unt si ulei de masline .Dupa ce untul s-a topit, adaugam usturoiul dupa ce l-am tocat marunt . Ardeiul iute, taiat rondele si cei 20 de creveti asteptam sa se reduca dupa care adaugam coniac 20ml si vin alb sec 20ml, sare, piper. Dupa ce se obtine un sos punem si rosiile taiate cuburi. Dupa ce am obtinut un continut legat stingem focul .
3.Intr-o a treia etapa prazul il taiem doar tulpina fara frunze , il punem in apa fiarta cu putina sare si putin piper . Intr-o tigaie punem zaharul brun, putin piper alb asteptam sa se caramelizeze, dupa care stingem cu zeama de la 1 portocala. Dupa ce asteptam sa se obtina un sos punem prazul, asteptam 1 min si inghidem tigaia .
4. Se monteaza pe farfurie cu ajutoul unei linguri, punem piureul de mazare deasupra, crevetii din sos si prazul caramelizat, langa rosiia cherry si chivas , germenii de varza rosie si germenii de brocolii .
- mazare
- chives pentru decor
- germeni de broccoli
- germeni de varza rosie
- 10ml ulei de masline
- 2 portocale
- 50g zahar brun
- 2 bucati praz
- 1 rosie
- 30-40ml vin alb sec
- 20ml coniac
- 70g unt
- usturoi
- 1 ardei iute
- 20 bucati creveti decorticati sau proaspeti
- 3g bicarbonat de sodiu
- valeriana pentru decor
- 1 ceapa mare
- 1kg mazare congelata
- 1 rosie cherry pentru decor