< 1h 30min
mediu
Franceza
Se amesteca ingredientele aluatului. Daca aveti timp, il lasati la frigider 30-45 minute, dar nu e obligatoriu. Aluatul se framanta si se intinde cu un facalet pana ajunge la grosimea de 3-4 mm. Aveti nevoie de o tava cu margini inalte. Se unge vasul in care se va coace quiche-ul pe toata suprafata interioara cu o bucata de unt, dupa care se presara faina ca sa acopere tot interiorul vasului. Se scutura surplusul de faina din tava. Se aseaza aluatul pe tava. Dimensiunea aluatului trebuie sa depaseasca dimensiunile vasului.
Umplutura: Se taie inflorescentele de la broccoli. Morcovul si dovlecelul se taie pai sau se dau pe razatoare. Se amesteca ouale, dupa care se adauga laptele, smantana dulce, parmezanul, legumele, sarea si piperul dupa gust. Toata aceasta umplutura se toarna peste aluatul intins pe tava. Se faramiteaza cu mana cateva bucati de gorgonzola sau blue cheese si se aadauga peste umplutura. Se aseaza feliile de prosciuto crudo peste toata umplutura si se baga la cuptor pentru 25-30 min la 180 C.
- faina
- piper
- 2-3 felii prosciutto crudo
- sare
- 20-30g branza blue cheese/gorgonzola putin picanta
- 3-4 linguri parmezan ras
- 50-100ml lapte
- 3 oua
- 100ml smantana dulce 32 %
- 1/3 broccoli
- sare
- 1 morcov
- 30g unt
- 30-50ml apa
- 100ml lapte
- 1 ou
- 350g faina