1h
mediu
Internationala
Ceapa si usturoiul (spalate si curatate) se toaca marunt (din cutit sau robot de bucatarie). Se adauga cimbru (dupa preferinte). Se incinge o tigaie in care se pun un cubulet de unt si aprox. 2 lingurite de ulei de masline. Amestecul se caleste la foc mediu pana se evapora aproape tot lichidul. Se pune sare, piper si se lasa la racit.
Muschiul de vita se unge cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza. Se rumeste la foc mare pe toate partile si se lasa la racit. Cand ajunge la o temperatura decenta pentru a putea fi atins, se unge peste tot cu mustar. Cea mai simpla varianta este cu folia de plastic, dar desigur puteti incerca in orice alt fel.
Deci, pe o folie de plastic se aranjeaza feliile de prosciutto (astfel incat sa formeze un paralelipiped care poate acoperi muschiul integral). Peste prosciutto se intinde uniform un strat din compozitia de ciupercile, ceapa si usturoi. Muschiul se ruleaza in compozitia descrisa mai sus, se impatureste in folie si le lasa la frigider (minimum 10 minute).
Aluatul de foietaj se intinde cu facaletul (cam la 1/2 din grosimea initiala), carnea (desigur fara folia de plastic) se impacheteaza in aluat, iar marginile se impaturesc inauntru. Cu o furculita se inteapa partea de sus a aluatului (pentru a putea iesi aburul).
Se da la cuptor, la 220 grade Celsius, in tava acoperita cu hartie de copt. Aranjamentul se aseaza in tava, se unge cu ou batut si se lasa la cuptor aproximativ 40 de minute (aluatul trebuie sa fie auriu).
- carne de vita
- vin alb
- cimbru proaspat
- piper boabe
- sare grunjoasa
- 1 ou
- 1 pachet foietaj
- 1 usturoi
- 2 cepe
- unt
- ulei de masline
- 500g ciuperci de padure
- mustar englezesc
- 200g prosciutto crudo feliat subtire
- 500g muschi de muschi de vita