< 2h
mediu
Internationala
Ingrediente:
Umplutura 1: 100 g ciuperci, 50 g jambon, miezul de la 2 felii de paine, o cana lapte, o lingura unt moale,sare, piper, o ceapa mica sau o legatura de chives.
Umplutura 2: 3 linguri unt moale, o legatura chives, sare, piper, 30 g jambon
Briose: 2 oua, 50 g unt topit, 100 ml bere, 200 g faina, o lingurita zahar, 50 g jambon, 100 g ementaler, o ceapa mica, sare, 1/3 plic praf de copt
Sos: o ceapa, 50 ml bere, 100 ml smantana de gatit, sare, piper
Legume: un morcov, o telina, un dovlecel, o lingura unt
Mod de preparare:
Inmuiem painea in lapte, apoi o stoarcem. Taiem marunt ceapa, calim ciupercile. Taiem jambonul si il amestecam apoi cu painea, ciupercile, unul si ceapa. Umplem cavitatea puiului.
Din unt moale, sare, piper, ceapa si putin jambon formam o pasta pe care o introducem sub pielea puiului, pe piept.Bagam puiul la cuptor , la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute (in prima jumatate de ora il invelim cu folie de aluminiu, apoi o scoatem pentru a se rumeni).
Pentru briose batem spuma albusurile, apoi adaugam galbenusurile, untul topit, berea, faina, zaharul, sarea si praful de copt. Incorporam usor jambonul si cascavalul taiate cubulete.Le punem in forme unse cu putin ulei si le bagam la cuptor, la 200 de grade pentru 25-30 de minute.
Curatam morcovul si telina si taiem bastonase (4 de telina si 5 de morcov). Taiem dovlecelul pe lungime – avem nevoie de o fasie subtire.
Fierbem morcovul si telina, apoi le tragem putin in unt cu sare. Felia de dovlecel se pune pe un gratar sa se inmoaie, apoi rulam morcovul si telina in el.
Pentru sos: calim ceapa in putin unt, adaugam cimbru si bere iar dupa 2 minute punem smantana de gatit. Lasam sa se ingroase un pic si reglam cu sare.
Montam pe o farfurie : 2 briose, o jumatate de pui, putin sos si legumele.
Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.
- pui
- ciuperci
- 1 pui Coquelet
- bere neagra