< 2h
mediu
Internationala
Bogdan Roman de la MasterChef ne-a dat o reteta simpla de pasca, dar foarte apetisanta. "Imi place si pasca traditionala, dar parca are prea mult cozonac si decat sa tot aleg branza delicioasa, mai bine fac o pasca fara aluat. Mai simpla de facut si mult mai gustoasa, dupa parerea mea", ne-a spus el.
Pentru inceput, punem stafidele la inmuiat in putin alcool. Cat sa le acopere. Daca nu avem alcool, le putem inmuia si in apa calda. Cu cat este apa mai calda, cu atat mai repede se vor inmuia.
Alegem galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, si vanilia. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Amestecam bine pana nu mai avem cocoloase de faina. Aici trebuie sa avem putina grija pentru ca daca branza de vaci este uscata vom folosi mai putina faina, iar daca branza este foarte moale, vom folosi mai multa faina.
Separat batem albusele spuma cu un praf de sare. Amestecam cu grija si albusele in compozitie. Ideea este ca aceasta compozitie nu trebuie sa fie foarte moale dar totusi sa curga (greu).
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina sau gris. Turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi scadeti putin temperatura (pana la 160 grade) si mai lasati aproximativ 35-40 minute. Pana capata acea culoare frumoasa din poza. Obligatoriu sa faceti testul cu scobitoarea. Inainte sa o taiati, lasati-o sa se raceasca incet.
- branza
- 100ml rom whisky sau apa calda pentru inmuiat stafidele
- 1 coaja rasa de lamaie
- amaretto
- esenta de vanilie sau zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 5 linguri de faina
- 8 linguri de zahar
- 5 oua
- 100g stafide
- 600g branza de vaci