Timp preparare:
2h
2h
Dificultate:
mediu
mediu
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O reteta clasica dar adaptata. Ce este diferit ? Faptul ca nu fierb organele inainte, ca nu folosesc praporul de miel care ii da o grasime suplimentara si plamanul care mie nu imi place foarte mult.
Metoda de preparare
Curatam si spalam organele si legumele. Organele impreuna cu carnea, le tocam prin masina pe sita mare. Ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul le tocam marunt din cutit. Intr-un vas incapator, amestecam toate ingredientele.
Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem o forma de cozonac (chec, tava, yena, e.t.c.) si o tapetam cu pesmet. Punem cateva oua fierte si turnam compozitia de drob cat sa le acopere.
Lasam sa stea la cuptor 1 ora la 180 grade si inca cateva minute 10-15 la 200-220, pana se rumeneste.
INGREDIENTE
- amaretto
- amaretto
- cateva oua fierte
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita sare
- 7 oua
- 1 legatura ceapa
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 500g carne tocata
- carne de miel ficat, rinichi, inima