< 1h 30min
usor
Internationala
"Un aperitiv extraordinar. Unii ii zic "chec aperitiv". Eu zic ca este o gustare gustoasa care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Foarte simpla de realizat si nu are o reteta stricta. Trebuia doar sa retineti ca pentru fiecare ou pus in compozitie, adaugati o lingura de faina. Restul ingredientelor vin dupa pofta inimii", explica Bogdan Roman de la MasterChef.
Intai separam albusele de galbenusuri. Tocam ingredientele in cuburi aproximativ egale, iar ciupercile le calim cu sare intr-o tigaie fara ulei sau pe un gratar. Isi vor lasa ele lichid. Le tinem pe foc pana se evapora tot lichidul, iar ciupercutele au devenit moi si comestibile. Nu prajite !
Amestecam galbenusurile cu cascavalul, sunca, ardeii, maslinele si ciupercile racite. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, sarea si piperul. Amestecam bine cu o paleta. Albusurile le vom bate spuma cu un praf de sare.
Adaugam spuma de albuse putin cate putin in compozitia creata anterior. Amestecam incet pana se incorporeaza tot albusul si ne-a rezultat o compozitie omogena. Incingem cuptorul la 180-190 grade (mediu). Ungem cu unt o tava de chec si o tapetam bine cu faina sau pesmet.
Turnam compozitia pana la maxim 3/4 din inaltimea tavii si o trimitem la cuptor pentru urmatoarele 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca mai trebuie, o mai lasam 5-10 minute. Pana este rumena si apetisanta ;)
Lasam 10-15 minute sa se racoreasca inainte sa il scoatem din tava si il mai lasam 10 minute inainte sa il taiem (daca rezistam). O nebunie!
- sunca
- sare
- 1 plic praf de copt
- 100g masline fara samburi
- 200g ciuperci
- 200g sunca
- 200g cascaval
- 6 linguri mari de faina
- 6 oua
- piper