Timp preparare:
1h
1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Reteta de la proba cartofului.
Metoda de preparare
1. Se pune la fiert un cartof mare in apa cu sare. Cand este copt, se scobeste miezul, se asezoneaza cu sare, piper si putin ulei de masline. Se baga la cuptor la 200 de grade.
2. Intr-o cratita se topeste untul, se calesc usor grauntii de usturoi. Se adauga ceapa taiata mare si se caleste putin pana se inmoaie. Se adauga vinul si se lasa sa evapore. Se adauga supa de pui si miezul cartofului scobit anterior. Se fierbe bine. Se adauga smantana si se paseaza compozitia.
3. Cand s-a copt cartoful , se umple cu crema de cartof strecurata. Se presara putin patrunjel verde si se serveste fierbinte.
INGREDIENTE
- cartofi
- sare
- patrunjel
- 1 lingura ulei de masline
- 50ml vin alb sec
- 200ml supa de pui
- 50 ml smantana pentru gatit
- 2 creveti
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa mare
- 1 lingura de unt
- 1 cartof
- ardei iute