Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Dexter s-a reintors in bucataria MasterChef si a gatit pentru actualii concurenti un sea bass (biban de mare) delicios. Mai jos gasesti lista completa de ingrediente si modul de preparare.

Metoda de preparare

Ingrediente:

  • 1 sea bass
  • 1/2 pachet unt
  • 1 tija apio
  • 1/2 capatana fenicul
  • 3g nucsoara
  • 1/2 portocala
  • 50g zahar
  • Sare
  • Piper negru
  • 30 ml ulei masline
  • 100 ml smantana gatit
  • 4 fire busuioc fresh
  • 1 baton vanilie
  • 1/2 capatana varza rosie
  • 1/2 telina radacina
  • 1/2 lamaie

Hartie de copt.

Pestele: Sea-bass-ul se fileteaza astfel incat sa ramanem cu pestele intreg, il stergem bine cu un servetel de hartie (nu cu apa, pentru ca distrugem file-ul). Tocam marunt tija de apio si capatana de fennel, apoi umplem pestele cu compozitia rezultata, adaugam 3-4 nuci de unt in interior, 3 frunze de busuioc si doua felii subtiri de lamaie. Asezonam cu sare, piper si nucsoara, apoi asezam pestele umplut pe foaia de copt si il rulam astfel incat sa sigilam bine foaia. Il introducem in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 14-16 minute (in functie de cuptor).

Pesto: se ia smantana lichida si se pune la incalzit pe foc mic, apoi adaugam batonul de vanilie razuit si lasam 3 minute pe foc pentru a se infuza vanilia; scoatem batonul de vanilie, luam de pe foc si adaugam busuiocul fresh, apoi blendam pana obtinem pesto-ul (crema vernil-fistic). 

Piure: capatana de varza rosie o taiem marunt la cutit, apoi o adaugam intr-o oala cu apa clocotita, unde stoarcem lamaia ramasa si adaugam sare. Dupa ce am adaugat varza, taiem telina marunt si o adaugam la fiert impreuna cu varza. Cand telina a fiert, scurgem apa si o lasam deoparte, iar in oala adaugam o nuca de unt, sare, piper, blendam usor usor adaugand cate o lingura din apa ramasa pana obtinem consistenta dorita. La final adaugam putina smantana de gatit.

Reductie: Se ia o tigaie, se stoarce sucul portocalei si pe foc mediu se adauga zaharul si se amesteca din cand in cand pana sucul devine vascos, asemenea unui balsam.

Scoatem pestele din cuptor, rupem hartia de copt si asezam file-urile impreuna cu umplutura pe pat de piure, iar pesto-ul si reductia de portocale se picura usor peste farfurie! Pofta buna de la FunkyChefs ;)