Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Metoda de preparare
Batem frisca impreuna cu jumatate din zahar si coaja de lamaie. Cealalta jumatate de zahar o batem impreuna cu iaurtul pana se dizolva bine. Cu o spatula incorporam frisca in iaurt, cu miscari usoare, de jos in sus.
Taiem capsunile si menta marunt si le amestecam usurel cu fructele de padure, pastrand din toate pentru ornat. Impartim fructele in 4 pahare si apoi folosind un pos sau chiar si o punga curata taiata la un colt, impartim compozitia de frisca si iaurt in cele 4 portii (daca incercam sa punem compozitia cu o lingura sunt sanse foarte mari sa murdarim marginile paharului).
Decoram cu fructe si cate o frunzulita de menta si punem la frigider sa se imprieteneasca aromele.
INGREDIENTE
- smantana
- 150g fructe de padure (afine, zmeura) si capsuni
- cateva frunze de menta
- coaja rasa de la o lamaie mica
- 75g zahar pudra (sau dupa gust)
- 250g iaurt grecesc
- 250g smantana dulce din lapte pentru frisca