1h
usor
Internationala
Asan Pervin a adus bucataria tatareasca la MasterChef, iar chefii au apreciat-o din plin.
Se amesteca faina cu apa calduta si o lingurita de sare, se framanta bine pana se obtine ou aluat elastic; se omogenizeaza carnea de vita si oaie, se adauga ceapa data prin razatoare, sarea, piperul si menta. Dupa circa 15 minute, se portioneaza aluatul in bucati de aprox 80 -100 de grame, care se intind cu facaletul pana se obtin foi subtiri de 2-3 mm.
Pe fiecare jumatate a foii se pune cam o lingura din compozitia de carne si se intinde intr-un strat subtire;se pliaza foaia de coca si se obtine un semicerc; cu ajutorul unei rotite se inlatura marginile si se prajeste suberekul intr-o tigaie cu ulei incins pana capata un aspect rumen pe amble parti.
Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-un oala cu capac pentru a ramane calde si zemoase. Se serveste cu iaurt, ayran sau compot de fructe.
Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.
- carne de oaie
- 1kg iaurt natural
- 1 plic menta uscata
- ulei de floarea soarelui
- piper negru macinat
- 1 kg faina alba 3 nule
- sare
- 300g carne de oaie tocata
- 500g carne de vita tocata