1h
mediu
Internationala
Andreea Moldovan a revenit in bucataria MasterChef si a preparat un desert care l-a facut pe Chef Dumitrescu sa o laude.
Crema:
500 ml lapte
4 galbenusuri
4 linguri zahar
Galbenusurile se bat bine si se amesteca cu cele 4 linguri de zahar. Apoi se adauga laptele caldut (atentie, nu fierbinte), incetisor ca sa nu se gateasca galbenususrile. Se pun pe foc mic pana se leaga si compozitia devine o crema (nu omleta ?).
Bezeaua:
3 albusuri
3 linguri de zahar
1 l lapte
Albusurile se bat spuma pana devin o bezea, se adauga zaharul si bezeaua astfel obtinuta se fierbe intr-un litru de lapte.
Mousse de coiocolata:
50 g ciocolta topita
200 ml smantana lichida batuta frisca
Un cub de unt
Dupa ce s-a topit ciocolata se adauga in ea un cub de unt. Apoi se amesteca aerisit cu frisca. Nu se pune de la inceput toata frisca, se adauga treptat in functie de cum vreti sa iasa mousse-ul: mai pufos sau cu un gust mai pregnant de cacao.
Bezeaua gatita se umple cu mousee-ul de ciocolata.
Se face un sos de menta proapata blendata cu putin sirop de menta.
Pentru cosulet folositi zahar caramelizat, care se intinde pe un polonic.
Bezeaua umpluta cu mousse de pune pe farfurie, pe langa se pune crema, se adauga deasupra cosuletul de zahar caramelizat si se orneaza cu sirop de menta.
- amaretto
- 200ML smantana
- 50g ciocolata topita
- 1l lapte
- 3 albusuri
- 3 linguri de zahar
- 4 linguri de zahar
- 4 galbenusuri
- 500ml lapte
- unt