Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se pun la fiert cartofii curatati si taiati cubulete cu sare, boabe de piper, foi de dafin.

Se pun la fiert ficateii in lapte cu jumate de pahar de apa, sare si boabe de piper

Se pune la fiert un ou

Se toaca ceapa marunt, se dau prin razatoare morcovii, se taie ardeiul cubulete si se pun in tigaie, dupa 10 min se adauga cubuletele de rosii, se condimenteaza si se lasa inca vreo 15 minute pe foc.

Cand cartofii sunt fierti, se storc bine de apa si se piseaza bine pana cand devine o pasta omogena

Cand ficateii sut fierti se storc bine, se spala, se adauga galbenusul de ou fiert si ceapa verde tocata

Separat se bate un ou crud cu sare si piper si se adauga dupa in ficatei

Din cartoful pisat se modeleaza o turta care se umple cu pasta de ficatei si se formeaza o biluta rotunda

Bilutele se pun in cuptor 20 de minute

Sosul cand e gata preparat se pune in blender si se blendeaza pana devine pasta lichida si omogena.

Sosul se toarna intr-o farfurie pe care se asambleaza bilutele rumenite la cuptor si se orneaza cu cateva firicele de chives.