1h
mediu
Asiatica
Se taie pieptul de rata in felii groase si se amesteca cu usturoiul , ghimbirul , pudra de cinci –condimente chinezesti, putina sare si piper.
Se amesteca intr-un bol sosul de stridii, sosul de soia si faina de porumb;
Pentru taitei se pune la fiert o oala cu apa.Cand clocoteste apa se adauga taiteii si se fierb al dente. Se scurg bine si se amesteca cu uleiul de susan.
Se incalzeste un wok sau o tigaie larga si se adauga putin ulei de masline.Cand este incins, se pun bucatile de piept de rata si se soteaza la foc mare 1-1/2 minute pana se rumenesc pe margini si fara sa se patrunda complet. Se scot bucatile de carne pe un platou si se pun deoparte acoperite.
Apoi se adauga ceva mai mult ulei de masline in wok si se pun frunzele de pak choi si ardeiul chili. Se prajesc un minut si apoi se toarna peste ele amestecul de sosuri. Se lasa sa fiarba incet, apoi pune din nou carnea in wok si se mai lasa pe foc 1 minut pana sosul incepe sa se ingroase.
Se adauga in wok taiteii si ceapa verde. Se amesteca totul pe foc, pana se incalzesc bine taiteii.Se stropeste cu putina zeama de limeta si se serveste imediat, presarat cu coaja rasa de limeta. Se recomanda a fi servit cald, intr-un bol mare cu capac din care se portioneaza in boluri mici albe. Preparatul va fi insotit de un pahar d vin alb sau rosu.
- carne de rata
- piper proaspat macinat
- sare de mare
- 2 lime
- 8 fire de ceapa verde
- 2 ardei chilli mari
- 4 bucati de varza chinezeasca Pak choi
- 250ml ulei de masline
- 2 linguri ulei de seminte de susan
- 4 portii de taietei uscati
- 2 linguri amidon sau faina de porumb
- 2 linguri sos negru de soia
- 5 linguri sos de stridii
- 2 lingurite de cinci condimente chinezesti pudra
- 5cm radacina de ghimbir
- 2 catei mari de usturoi
- 4 bucati de piept de rata de circa 140 gr fiecare
- 1 ou