1h
mediu
Internationala
D’Artagnan a gatit pentru editia din acest an MasterChef o reteta pe care concurentii au trebuit sa o imite.
Pieptul de rata:
-se fasoneaza si se cadrileaza partea cu grasime a pieptului
-se asezoneaza cu five spices si sare
-se incinge tigaia pana ce fumega si apoi se pune pieptul cu grasimea in jos tinandu-l apasat cu mana
-se da la minim focul si dupa inca 2 minute se intoarce timp de 20 de secunde si pe partea cealalta moment in care se adauga mierea
-se roteste pe toate partile prin mierea incinsa si se stinge cu sos de soia dupa care se muta intr-o tavita si se introduce la cuptorul incins la 180grade timp de 8-10 minute
Salata calda de fasole verde:
-se pune apa la fiert impreuna cu un pumn de sare, cand clocoteste se arunca fasolea verde si se tine timp de maxim 8 min fara capac ca sa nu-si schimbe culoarea
-se verifica din 2 in 2 minute
-sosul curry mustard se amesteca mustar dijon cu curry, ulei de masline si miere si se mixeaza cu telul pana obtinem un fluid omogen
-se toaca alunele de padure in mai multe dimensiuni
-se amesteca toate ingredientele in timp ce fasolea este fierbinte
Mere caramelizate:
-se curata merele de coaja si se taie wedges
-se incinge tigaia cu zahar tos moment in care se arunca un cub de unt si merele
-cand zaharul incepe sa se inchida la culoare se stropesc cu otet balsamic si se indeparteaza de pe foc
-se toaca coriandru verde si se presara printre merele frumos caramelizate
- carne de rata
- zahar
- piper negru
- sare
- otet balsamic
- mustar Dijon
- coriandru verde
- curry
- alune de padure
- ulei de masline
- condiment 5 Spices
- 100g fasole verde
- miere
- 2 mere verzi
- sos de soia
- 250-400g carne de rata piept