Timp preparare:
1h
1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Se ia bucata de ton si se unge cu ulei de masline,dupa se presara sarea, piperul , oregano , zeama de laie si dupa se tavaleste intregul baton de ton in susanul combinat alb si negru intr-o tava .
Se pune batonul de ton 3 min pe fiecare latura pe gratar.
Dupa se scoate si se lasa la odihnit pe farfurie.
Sparanghelul se opareste si dupa se pune pe gratar pe o singura parte cateva minute (2-3 min).
Batonul de ton se taie in felii de maxim 1 cm si dupa se aseaza in farfurie.
Sparanghelul pregatit dupa gratar se adauga peste ton, iar la final se aseaza sosierele cu sosurile.
INGREDIENTE
- ton
- sos weet chilli
- 4 linguri ulei de masline
- 150g sparanghel
- zeama de la 1/2 lamaie
- 10g oregano
- 20g piper
- 20g sare
- 1 cana de susan negru
- 1 cana de susan alb
- 200g ton rosu
- reductie de sos soia
- Pesto