< 1h 30min
usor
Internationala
Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius, apoi tigaia cu ulei se pune la incins, se taie ceapa marunt si usturoiul se drobeste si se adauga in tigaie. In timp ce se calesc, se curata crevetii, apoi se adauga vin peste usturoi si ceapa care sta 2 min, apoi se aduga rosiile alaturi de zahar, sare, piper, busuioc, rozmarin si se lasa aprox.15min la foc mic.
In acest timp, se termina de curatat crevetii alaturi de calamari, si taie branza feta cubulete, toate aceste ingrediente se aseaza intr-o tava medie adanca si se lasa la cuptor apox. 20 min, impreuna cu 5 foi de dafin. Painea se taie in forma de baton si se unge cu ulei de masline, oregano uscat, apoi se da la cuptor 7 min. Ca decor, se foloseste 1 frunza de dafin si patrunjel tocat marunt.
Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.
- creveti
- 6 fire de busuioc proaspat
- 1 lingura oregano uscat
- 9 catei de usturoi
- 300g paine neagra cu seminte
- 1 lingurita tarhon
- 1 legatura patrunjel
- 2 cepe albe
- 1 lime
- 250g branza feta
- 150g calamar
- 6 fire de oregano proaspat
- 12 foi de dafin
- 500g creveti jumbo decorticati
- 1 cutie rosii pasate
- 1 cutie rosii cuburi
- 150ml ulei de masline extra virgin
- 150ml vin alb sec
- piper
- 1 lingura zahar
- sare