Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Reteta gatita de Alexandru Hora in finala MasterChef.
Metoda de preparare
Se curata si se cresteaza in romburi mici pieptul de rata. Se pune in tigaia incinsa impreuna cu un graunte de usturoi, cimbrisor si rozmarin. Intai cu pielea in jos pana se rumeneste bine. Se intoarce si se rumeneste usor si pe cealalta parte. Se baga la cuptorul incins 180 grade 7-8 minute.
Salata se spala si se zvanta bine. Se amesteca cu o lingura de sos din tigaia in care s-a prajit pieptul de rata.
Se topeste untul, punem piersicile taiate in cuburi egale. Se adauga vinul si se scade pana avem un sos consistent.
Punem salata pe farfurie, pieptul deasupra si sosul de piersici langa. Branza se sfarama si se presara peste sosul fierbinte !|Pofta buna !
INGREDIENTE
- carne de rata
- 25g branza Camembert
- 1 creanga rozmarin
- 1 creanga cimbru
- 100ml vin alb demi-dulce
- 25g unt
- 3 piersici
- 50g salata alpina
- 150g carne de rata piept