< 1h
mediu
Internationala
Reteta gatita de Alexandru Hora in finala MasterChef.
Muschiul de vita se asezoneaza cu sare si piper si se trage la tigaie in ulei de masline bine incins, cateva secunde pe toate partile. Se lasa la odihnit.
Se feliaza zucchini si se aseaza in straturi suprapuse pe o folie de plastic intinsa. Se pune muschiul peste zucchini si se ruleaza cu grija cu ajutorul foliei. Se inchide strans si se inveleste din nou in folie de aluminiu.
Se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-12 minute. Se scoate si se lasa la odihnit.
Pentru sos, topim untul, adaugam visinele, vinul de porto si lasam sa scada la foc mic pana capata consistenta dorita.
Ciupercile se calesc 1 minut in unt incins. Se scot repede din tigaie si se monteaza pe farfurie. Sparanghelul su opareste 4 minute si se aseaza pe farfurie!
- carne de vita
- 1 lingura ulei de masline
- 25g unt
- 100g visine
- 4 muguri de sparanghel
- 100g ciuperci Shiitake
- 1 zucchini
- 150g carne de vita muschi de vita
- 100ml vin de Porto