Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Asiatica

Reteta gatita in finala MasterChef.

Metoda de preparare

Pentru crusta
Cimbrisor, coriandru, rozmarin, 25 gr parmesan, o lingurita de ulei masline
25 g muguri de pin

MOD DE PREPARARE:

Sosul Bechamel:

Se incalzeste laptele. Se amesteca o lingura de faina cu o lingura de unt pana avem o pasta omogena. O adaugam incet in lapte amestecand constant. Adaugam caperele tocate si lasam sa fiarba 10 minute si adaugam smantana. Sare si piper dupa gust. Cand atinge consistenta dorita, oprim focul.

Rulada de legume:
Se intinde usor foetajul.
Se oparesc brocoli si sparanghelul 4 minute si se racesc rapid in apa cu gheata. Ardeii si prazul se taie julien subtire.
Se trag la tigaie sparanghelul si brocoli in putin unt. Se intinde o lingura de gris pe foietaj, adaugam legumele frumos aranjate. Asezonam cu sare si piper si turnam sos bechamel peste legume. Rulam si inchidem pe lateral lipind cu putin galbenus.
Se pune rulada in cuptorul preincalzit la 160 grade 20-25 minute pana se rumeneste frumos.

Pestele in crusta de verdeturi:

Pestele se curata bine de oase.
Mixam verdeturile impreuna cu parmesanul si uleiul de masline si mugurii de pini, care au fost in prealabil trasi la tigaie (fara ulei) bine incinsa. Se intinde sosul de verdeturi pe fileul de peste si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 8-10 minute.