Timp preparare:
< 2h
< 2h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Alexandru Hora de la MasterChef ne-a dat o reteta delicioasa pentru Paste.
Metoda de preparare
Se spala carnea in prealabil cu putin otet, sa ii ia mirosul. Se pune apa la fiert, carnea se portioneaza in 10 bucati. Cand clocoteste apa, adaugam carnea ca sa nu faca spuma.
Se lasa sa fiarba si cand e pe jumatate fiarta se adauga sarea si legumele taiate cuburi sau razuite (dupa preferinta). Intre timp, se feliaza macrisul si il adaugam spre final, iar la sfarsit smantana.
O lasam sa dea in cateva clocote si adaugam tarhonul tocat marunt. Se ia oala de pe foc. Verificam de sare si piper si asezonam dupa gust.
INGREDIENTE
- carne de miel
- piper
- sare
- 0,5 kg smantana
- 2 frunze tarhon
- 1 ceapa mare
- 1/2 kg macris
- 1/4 radacina telina
- 1 gulie
- 1 radacina patrunjel
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras
- 6 litri apa
- carne de miel pulpa si gat