< 30 min
usor
Internationala
Se topesc 100 g de ciocolata cu 200 g de unt pe aburi, se adauga cacao, zahar, esenta de vanilie, adaugam ouale unul cate unul, apoi adaugam mascarpone, iar la final punem faina.
Aluatul se pune in forma pentru copt si se da la cuptor pentru aprox. 30-40 de minute, la 160 de grade. Intre timp, pregatim sosul de visine. Punem un vas pe foc, adaugam visinele, zaharul, nucsoara si fierbem cam 15 minute, adaugam amidon si dupa procesam sosul in blender.
Se topeste zahar pe foc pana obtinem caramel si folosind hartie de copt si polonic facem decoratiuni din caramel. Pregatim crema de ciocolata pe baie de aburi: incalzim 100 g de frisca si taiem 100 de g de ciocolata marunt. Amestecam ciocolata cu frisca si unt.
Crema aceasta se toarna pe prajitura de ciocolata. Punem prajitura la rece. Batem frisca rece cu zahar pudra, folosind mixerul. Apoi manual amestecam frisca batuta cu mascarpone.
- ciocolata
- nucsoara
- 10g amidon
- 1 cana apa plata
- 3 linguri zahar pudra
- 200g visine fara samburi
- 250ml frisca de batut min 33% grasime
- 1/2 lingurita sare
- 50g cacao
- 1 lingura extract de vanilie
- 200g faina
- 300g ciocolata neagra min. 75%
- 300g zahar
- 250g mascarpone
- 400g unt
- 5 oua