< 1h
usor
Internationala
Reteta gatita de Alex Dima la MasterChef - Proba Celebritatii.
Se curata sepia. Se taie in fasii de 4-5 cm. Se oparesc broccoli si varza de Bruxelles in apa cu sare. Se scot intr-un vas cu apa cu gheata. Cipercile sunt trase la tigaie in unt. Se adauga sos de soia si ghimbir ras. In tigaie se pun la inceput cativa catei de usturoi necuratati, ci doar zdrobiti. Intr-o tigaie incinsa se pune un pic de ulei, unt si cativa catei de usturoi. Se adauga sepia - doar 3-4 minute.
Dupa ce prinde putina culoare se adauga broccoli, varza si ciupercile. Se pune sare si piper, putin ghimbir ras si un strop de sos soia. Se poate pune si putin unt. Timp de 2 minute se lasa impreuna pentru a amesteca aromele. Intr-o tigaie se face sosul: putin unt, cativa catei de usturoi pisati, se adauga ghimbir ras si sos de soia. Se lasa cateva minute pe foc. Se strecoara. In momentul in care strecuram, compozitia este strivita in strecuratoare. Sosul se poate pune peste salata sau langa, dupa preferinte.
- sepie
- piper
- sare
- varza de Bruxelles
- ghimbir
- sos de soia
- porumb mic
- ciuperci
- broccoli
- usturoi