Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Aida Parascan a pregatit pentru proba cartofului o rulada. Reteta completa, mai jos.

Metoda de preparare

Pentru rulada: 3 oua, 2 cartofi, 50g smantana, 60g faina, 80g unt, nucsoara dupa gust, sare si piper dupa gust.

Pentru ciuperci: 300-400g ciuperci champignon, 1/4 praz, ulei de masline, 2 catei de usturoi, 1 ramura de rozmarin, sare si piper dupa gust.

Pentru sosul de rosii: 4 rosii, ½ ceapa, ¼ tulpina de telina, ½ morcov, sare, piper dupa gust.

Preparare:

1. Se pun la fiert cartofii, intre timp se taie prazul si ciupercile. In uleiul de masline se caleste prazul cu catei de usturoi apoi se adauga ciupercile si se calesc impreuna. 

2. Rosiile se inchid in forma de cruce si se pun in apa clocotita, apoi se trec in apa rece si se decojesc, se taie si se scot semintele. Se taie ceapa morcoul si prazul si se calesc impreuna cu rozmarinul care se scoate inainte de a pune rosiile. Apoi se adauga rosiile, sare si piper si se coace la foc mic, dupa care se pun in mixer si se fruleaza .

3.Cartofi se decojesc se zdrobesc bine 

4. Untul la temperatura camerei se amesteca cu un galbenus avand grija sa devina o crema, se adauga smantana si cartofii zdrobiti. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust . Albusurile se bat bine cu putina sare . 

5. Se unesc cu mare grija albusurile cu pasta din cartofi amestecand cu un tel de jos in sus sa nu se desumfle, iar apoi se adauga faina. Se pune intr-o tava de cuptor si se formeaza o foaie de 1 cm apoi se coace 10 min la 180 grade. Cand o scoatem din cuptor o luam imediat de pe tava pentru a bloca coptura. Punem deasupra ciupercile care intre timp s-au racit si rulam. O presaram cu parmezan si o punem din nou la cuptor pana se topeste parmezanul. Se scoate din cuptor, se taie felii si se serveste cu sos de rosii .