< 2h
mediu
Internationala
Puneti la inmuiat stigmatele de sofran in ½ pahar de apa calduta timp de 1 ora. Puneti vinul intr-o oala la foc mare si dati foc, apoi lasati sa fiarba 5 min.
Sarati fluierii si trageti la tigaie in ulei pana prind putina culoare. Adaugati ceapa, apio tocat marunt, ierburile, boabele de ienupar si 10 boabe de piper negru.
Lasti carnea sa prinda gustul ierburilor. Turnati vinul dealcolizat si jumatate din apa cu sofran. Acoperiti cu o foaie de aluminiu si bagati la cuptor 70 de min la 170° C.
Dupa ce ati scos din cuptor, puneti bucatile de carne pe o farfurie. Strecurati lichidul in care a copt si puneti, iar pe foc impreuna cu apa cu sofran care a ramas. Reduceti acest sos cateva minute si sarati.
Puneti intr-o tigaie ulei de masline cu un catel de usturoi. Sefcla mangold opariti-o cateva minute si apoi o trageti la tigaie in uleiul aromatizat. Serviti cald.
- carne de miel
- sare
- piper negru
- 1 litru vin alb sec
- ulei de masline extra virgin
- 4 boabe de ienupar
- 3 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 4 frunze de salvie
- 2 crengute de cimbru
- 2 crengute de rozmarin
- 150g tulpina de telina
- 150g ceapa
- 4 fluiere de picior carne de miel
- 50 stigmate de sofran